tirsdag 6. desember 2011

Annerledes pepperkaker

I og med det sikkert e fleire enn meg som allerede har ete seg mette på 
små pepperkakehjerter i brun boks fra rema 1000, så tenkte
eg at eg skulle dele noen litt annerledes pepperkake-oppskrifter
med dikkan. Pepperkaker kan tydeligvis brukas te litt av hvert, og 
et høyt og tydelig hurra fra meg, hvis eg slepper og ete pepperkaker
i hjerteform - ein gang te!


Pepperkakecheesecake!



Bunn;
20 stk pepperkaker
75 g smeltet smør

Fyll:

2 stk egg
1 dl sukker
400 g kremost
0,5 ts vaniljesukker


Glasur:

3 dl rømme
3 ss melis
0,5 ts vaniljesukker

  1. Ha pepperkaker i en kjøkkenmaskin og kjør raskt sammen med smeltet smør. Fordel massen i en springform. Sett i kjøleskapet i 20 min.
  2. Rør sammen egg, sukker, kremost og vaniljesukker til en jevn røre. Hell røren i formen med kakemassen i og stek midt i ovn ved 170 °C i ca 30 min. Ta ut kaken. Sett ovnen på 200 °C.
  3. Pisk sammen glasuren og bre den over den varme kaken. Stek i 5 min. Sett kaken i kjøleskapet til den er kald.


Pepperkakemuffins! 


  • 50 g smør
  • 1,5 dl melk
  • 1 stk egg
  • 4 dl hvetemel
  • 2 ts bakebulver
  • 2 dl sukker
  • 2 ts kardemomme
  • 2 ts malt kanel
  • 1 ts ingefær malt 
  • 0,5 ts nellik malt
  • 1 dl tyttebær   
  1. Smelt smøret og ta kjelen fra platen. Rør i melk og egg.
  2. Bland sammen mel, bakepulver, sukker og krydder i en bolle. Rør inn smørblandingen og tyttebærene i bollen.
  3. Fordel røren i muffinsformer og stek nederst i ovn ved 200 °C i ca 15 min.



 Pepperkake- og banansmoothie! 



  • 4 dl vaniljeyoghurt
  • 10 stk pepperkaker eller etter smak
  • 1 stk banan i biter, frosne
  • 2 ts tyttebærsyltetøy
 
  1. Ha yoghurt, pepperkaker og banan i en mikser.
  2. Miks til smoothie.
  3. Hell smoothien i 2 glass og ha en teskje tyttebærsyltetøy på toppen. Servér.

 
Pepperkakeparfait

 
  • 3 dl kremfløte
  • 3 dl h-melk
  • 2 ts krydder kanel, nellik, kardemomme, ingefær
  • 1 ss mørk sirup
  • 2 stk eggeplommer
  • 1 stk egg 
  • 0,75 dl sukker
  1. Ha fløte, melk, krydder og sirup i en kjele og kok opp. Ta kjelen fra varmen og la trekke i 20 min.
  2. Pisk plommer, egg og sukker til eggedosis og pisk eggedosisen ned i kryddermelken. Varm forsiktig opp akkurat til det begynner å tykne. NB! Må ikke koke.
  3. Avkjøl røren og hell den deretter i en bolle som du setter i fryseren. Rør av og til i røren slik at den blir kremete i konsistensen. Røren kan også helles i porsjonsformer som settes i fryseren. Innfrysingen tar ca 3 timer.

(Alle oppskriftene er beregnet på ca 4 pers.)



Kos dikkan videre med juleforberedelsene, husk å slappe av litt
innimellom, det blir jul uansett - med eller uten sju slag og pakkekalender!:)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for alle koselige kommentarer, både her inne, på facebook og privat. Varmer mitt hjerte, dikkan e snille! :)