I og med det sikkert e fleire enn meg som allerede har ete seg mette på
små pepperkakehjerter i brun boks fra rema 1000, så tenkte
eg at eg skulle dele noen litt annerledes pepperkake-oppskrifter
med dikkan. Pepperkaker kan tydeligvis brukas te litt av hvert, og
et høyt og tydelig hurra fra meg, hvis eg slepper og ete pepperkaker
i hjerteform - ein gang te!
Pepperkakecheesecake!
Bunn;
20 stk pepperkaker
75 g smeltet smør
Fyll:
2 stk egg
1 dl sukker
400 g kremost
0,5 ts vaniljesukker
Glasur:
3 dl rømme
3 ss melis
0,5 ts vaniljesukker
- Ha pepperkaker i en kjøkkenmaskin og kjør raskt sammen med smeltet smør. Fordel massen i en springform. Sett i kjøleskapet i 20 min.
- Rør sammen egg, sukker, kremost og vaniljesukker til en jevn røre. Hell røren i formen med kakemassen i og stek midt i ovn ved 170 °C i ca 30 min. Ta ut kaken. Sett ovnen på 200 °C.
- Pisk sammen glasuren og bre den over den varme kaken. Stek i 5 min. Sett kaken i kjøleskapet til den er kald.
Pepperkakemuffins!
- 50 g smør
- 1,5 dl melk
- 1 stk egg
- 4 dl hvetemel
- 2 ts bakebulver
- 2 dl sukker
- 2 ts kardemomme
- 2 ts malt kanel
- 1 ts ingefær malt
- 0,5 ts nellik malt
- 1 dl tyttebær
- Smelt smøret og ta kjelen fra platen. Rør i melk og egg.
- Bland sammen mel, bakepulver, sukker og krydder i en bolle. Rør inn smørblandingen og tyttebærene i bollen.
- Fordel røren i muffinsformer og stek nederst i ovn ved 200 °C i ca 15 min.
Pepperkake- og banansmoothie!
- 4 dl vaniljeyoghurt
- 10 stk pepperkaker eller etter smak
- 1 stk banan i biter, frosne
- 2 ts tyttebærsyltetøy
- Ha yoghurt, pepperkaker og banan i en mikser.
- Miks til smoothie.
- Hell smoothien i 2 glass og ha en teskje tyttebærsyltetøy på toppen. Servér.
Pepperkakeparfait
- 3 dl kremfløte
- 3 dl h-melk
- 2 ts krydder kanel, nellik, kardemomme, ingefær
- 1 ss mørk sirup
- 2 stk eggeplommer
- 1 stk egg
- 0,75 dl sukker
- Ha fløte, melk, krydder og sirup i en kjele og kok opp. Ta kjelen fra varmen og la trekke i 20 min.
- Pisk plommer, egg og sukker til eggedosis og pisk eggedosisen ned i kryddermelken. Varm forsiktig opp akkurat til det begynner å tykne. NB! Må ikke koke.
- Avkjøl røren og hell den deretter i en bolle som du setter i fryseren. Rør av og til i røren slik at den blir kremete i konsistensen. Røren kan også helles i porsjonsformer som settes i fryseren. Innfrysingen tar ca 3 timer.
(Alle oppskriftene er beregnet på ca 4 pers.)
Kos dikkan videre med juleforberedelsene, husk å slappe av litt
innimellom, det blir jul uansett - med eller uten sju slag og pakkekalender!:)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for alle koselige kommentarer, både her inne, på facebook og privat. Varmer mitt hjerte, dikkan e snille! :)